Translate

5 Haziran 2008 Perşembe

Petrolün geLeceğine ilişkin!!!

Dünya’nın en kötü tahminle 2015 yılına kadar birincil enerji kaynağı olarak petrole bağlı olacağı öngörülmektedir. Sürdürülebilir ekonomik gelişme için kesintisiz enerji kaynağı şarttır.Buna bağlı olarak petrol taşımacılığının devamlılığını sürdüreceği görülmektedir.Her ne kadar tedbirler alınsa da denizde kazalar ve olumsuzluklardan dolayı deniz kazaları olabilecek ve çevreye zarar verebilecektir.

Dünya ülkeleri gelişen teknolojiyle deniz kirliliğini önlemek amacıyla çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir.Bu teknolojiler yardımıyla kirliliği önleme açısından daha hızlı ve etkili yollar bulmuşlardır.

Hızla artmakta olan Dünya nüfusu beraberinde daha çok enerjiye ihtiyaç duyuracak ve çevre daha ağır bir yükün altına girecektir.Bu sebeple ülkeler deniz kirliliğini en aza indirgemek için her geçen gün yakıt kirliliğini önleme sistemlerini geliştirmektedir.Daha iyi bir gelecek için insanların çevreye duyarlılığı artırılmalı ve bu hususta insanların bilinçlendirilmeleri amacıyla eğitime önem verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder