Translate

9 Nisan 2008 Çarşamba

DenizciLer ALLah SeLamet Versin

Sevgili denizci meslektaşlarım köprüüstüne çıkınca söylenen ilk cümlemizle başlamak istiyorum. Hepinize ALLah selamet versin!
Biz denizcilerin ehemniyetini bildiği önemli bir konu olan ulaştırma sektörünün düya çapında yüzde 80 inin gemi ulaştırmacılığı iLe olduğunu bilmekteyiz. Fakat dediğim gibi bunu biler bilmekteyiz. Dünyada ki insanların bir çoğu bu konuda bilgisiz. Buna istinaden bu konuyu burda sizlerle paylaşmak istedim. Biz denizciler hangi konuda olursa olsun birbiriyle daha bir sıkı dayanışma içinde olmalıyız. Gönül isterdiki bütün dünya menfaatsiz birbirleriyle iyi bir dayanışma içinde olsun. Ama biliyoruzki bugün yaşadığımız bu dünyada bu mümkün değil.
Genel olarak kabul edilen dünyanın en zor meslekleri sıralamasında denizcilik 2.sıradaki yerini almakta. Birinci meslek hangisimi yaşam koşullarının olmadığı, dünya teknolojisinin kullanıldığı ve bu sayede bir meslek olarak kabul edilen ve dünya üzerinde çok az insanın bu meslek mensubu olduğu Astronotluk dünyanın en zor mesleği olarak kabul edilmektedir.
Neden bahsettiğime gelince, denizde çalışanlar yani biz denizciler çok iyi bilirlerki gemide çalışanların özellikle uzun sefer zamanlarında denizci psikolojisi çok rahatlıkla bozulmaktadır. Bide kilişe bir laf vardır. Denizde toprak olmadığı için insan vucudu statik enerji ile dolmakta bu enerjiyi atmanın tek yoluda cıplak ayakla toprağa basmak. Bu statik elektirikten dolayı insanların stresli olma yüzdesi karadaki insanlara oranla çok yüksek. Bu nedenle biz denizciler birbirini dinleme ve anlama konusunda daha hoşgörülü olmalıyız. Ben çalıştığım süre içinde bu felsefeyle hareket ettim vede etmeye devam edecegim. Sizlerinde bana katılması dileğiyle.

1 yorum:

  1. Adsız17:49

    http://www.frauen.nacktebilderlive.com/

    http://www.nacktebilderlive.com/

    frauen

    YanıtlaSil